Antiek en Kunst Audio, TV en Video Auto's en Autoonderdelen Boeken Brommers en Scooters Cadeaus Caravans en Kamperen Cd's, Dvd's en Blu-rays Computers en Software Contact en Berichten Crypto Diensten en Vakmensen Dieren en Toebehoren Doe het zelf en Verbouw Fietsen Foto en Film Hobby en Vrije tijd Huis en Inrichting Huizen en Kamers Kinderen Kleding en Tassen Motoren Muziek en Instrumenten Sieraden Sport en Fitness Telecom en GSM Tickets en Kaartjes Tuin en Taras Vakantie Verzamelen Watersport en Boten Witgoed en Apparatuur Zakelijk
<< terug

Een goed voornemen: Geestelijk afvallen.

Een goede manier om het jaar te beginnen. Er zijn zeventien gratis diëten. Hieronder volgt een dieet voor jezelf:

Dieet voor jezelf: Redenen om jezelf te zijn:

1. Je kunt meer vertrouwen op je intuïtie en dat zou wel eens belangrijk kunnen zijn. Het zou mij niets verbazen als je intuïtie je gids in dit leven en tegelijkertijd het “toetsenbord “is van gene zijde.
2. De kans is groter dat je mensen en situaties aantrekt die bij je passen.
3. Via jezelf kun je anderen beter aanvoelen, want er bevindt zich minder “ruis” op de lijn.
4. Hoe meer je jezelf bent in je manier van uiten en doen, des te groter is de kans dat je beter bent te “lezen” door anderen. Je verlangens en wensen zijn op die manier veel duidelijker.
5. Je verspilt veel minder energie aan overbodigheden: Jezelf zijn kost geen onnodige energie.
6. Je roept minder weerstanden op: Mensen die overdreven of onecht doen worden dikwijls minder gemakkelijk geaccepteerd.
7. Je bent minder goed te raken: Jezelf zijn fundeert je zelfbewustzijn en daardoor ken je zelf je “zwakke” plekken al en daardoor kan het minder pijnlijk zijn als een ander ze benoemt.
8. Je zaait minder verwarring: Het overkomt je bijvoorbeeld niet gauw dat je rustig probeert over te komen, terwijl mensen voelen dat je opgewonden of boos bent.
9. De kans is groter dat je op het niveau terecht komt waar jij je prettig kunt voelen en tevens kun je dan beter gewaar worden wat je aankunt.
10. De kans is kleiner dat je onhaalbare verwachtingen schept bij jezelf of anderen.
11. Hoe meer je jezelf bent, des te beter kun jij je stemming aanvoelen. Als je in een mindere stemming verkeert, dan zie je zaken vaak donker in. Ben je in een enthousiaste stemming dan zie je zaken vaak te rooskleurig. Jezelf goed aanvoelen kan je behoede nvoor overdreven negativiteit of een teveel aan positiviteit.
12 Hoe meer je jezelf bent, des te beter leer je jezelf kennen en des te meer kun jij je bewust van jezelf worden en dat kan je in een gunstiger uitgangspositie brengen in het leven.
13. Hoe meer je jezelf bent des te groter is de kans dat je op kunt gaan in een moment. Ik doel op een korte roes; tijdens een film, een liedje, boek, uitzicht, etc. Het klinkt misschien raar, maar volgens mij klopt het: Des te beter je in jezelf zit, des te makkelijker ben je er uit.
14. Als je zoveel mogelijk jezelf bent is de kans minder groot dat iemand heel erg zijn best doet om jou een plezier te doen, terwijl je in werkelijkheid helemaal niet zit te wachten op hetgeen die ander voor je probeert te realiseren.
15. Hoe meer je jezelf bent, des te groter is de kans dat je mensen goed leert kennen en daardoor kun je anderen des te beter en gefundeerder (immers op echtheid) inschatten.
16. Het zal je als je jezelf bent niet gauw overkomen dat je iets alleen maar uit gewoonte doet, zonder dat de noodzaak werkelijk aanwezig is.
17. Je kunt je bewuster worden van veranderingen. Ieder mens verandert immers gaandeweg zijn leven. Door je daar bewust van te zijn blijf je dichter bij jezelf.
18. Hoe meer je jezelf bent des te kleiner is de kans dat je onvrede in jezelf draagt en waarschijnlijk zul jij je dan minder snel ergeren. Ergernis ontstaat immers dikwijls in jezelf en die projecteer je dan vaak op iets of iemand anders.
19. Als je jezelf bent kan waardering je dieper raken. Ze gaat immers echt om jezelf en niet om je -eventueel geforceerde- inspanningen om iemand te behagen.
20. Wie zichzelf is en blijft volgt hoogstwaarschijnlijk de ontwikkeling die hij doormaakt. Zo iemand zal het dan ook niet gauw beleven dat hij iets doet omdat hij het leuk vond. Hij doet alleen die dingen die hij leuk vind.
21. De kans is groot -het hoeft niet perse- dat je door jezelf te zijn die dingen meemaakt die je “geacht” wordt mee te maken. Ik heb namelijk de stellige indruk dat in ieder mensenleven bepaalde dingen vast liggen. Hoe meer jij jezelf bent des te groter is de kans dat je op de “goede” weg bent.
22. De kans is groter dat je een levenspartner aantrekt die bij je past en niet iemand die op jouw onechtheid afkomt.
23. Je kunt een zuiverder uitstraling krijgen, welke een plezierig effect kan hebben op je omgeving en daardoor ook op jezelf.
24. Je hoeft van en voor jezelf niets te bewijzen of waar te maken. Je hoeft immers alleen maar jezelf “waar” te maken.
25. Je kunt lichter en luchtiger door het leven stappen. Je hoeft immers geen onechtheid of geforceerdheid te (ver)dragen.
26. Niemand kan je plek innemen, als jij je plek bent.
27. Je kunt makkelijker toegeven aan een minder moment of een mindere periode. Je weet dat je niet perfect bent en daarom mag je makkelijker toegeven aan iets wat door anderen als minder plezierig wordt ervaren. Je hoeft aldus geen ideaalbeeld in stand te houden en dat scheelt je een hoop energie.
28. Je kunt naar je hart leven en daardoor ben je meer in het heden, waardoor je meer meekrijgt van het leven.
29. Als je genoeg aandacht voor jezelf en voor jezelf zijn hebt, heb je waarschijnlijk minder aandacht van een ander nodig. Je wordt daardoor minder afhankelijk van anderen en kunt je daardoor vrijer voelen.
30. Niet jezelf zijn kan spanningen opleveren. Je staat immers op gespannen voet met jezelf.
31. Jezelf zijn leidt tot zelfkennis en dat kan resulteren in nederigheid en dat geeft je mogelijk een ruimere kijk op het leven.
32. Mocht je ooit in geestelijke problemen komen dan is de weg terug makkelijker. Je zult dan immers niet gauw verdwalen tussen allemaal verschillende “ikken”.
33. Je hoeft minder last van schaamtegevoelens te hebben, want waarvoor moet jij je schamen, als jij je natuurlijk gedraagt. Moeder natuur heeft je immers zo geschapen. Je zou je juist moeten schamen voor onnatuurlijk gedrag en dat lijkt me terecht, want je bedondert niet alleen jezelf, maar ook anderen.
34. Je blijft makkelijker in je eigen tempo zitten. Het zal je minder snel gebeuren dat je in het -voor jou dikwijls vermoeiende- andere tempo van een ander meegaat. Denk hierbij zowel aan gedrag als manier van praten.
35. De kans is minder groot dat je blijft “hangen” in een rol. Bijvoorbeeld: Kapsones blijven houden vanwege dikke baan na vut/pensioen, Of in een negatieve stemming blijven hangen nadat de redenen daarvoor verdwenen zijn, of b.v. ‘s Avonds thuis de rol blijven spelen welke je op je werk geacht wordt te spelen.
36. Geluk kan vaker dichterbij je komen. Onechtheid trekt menigmaal nepgeluk aan. Jij bent immers zelf de fundering waarop geluk houvast vindt. Zonder die fundering ben je een bodemloze put, waarin heel weinig blijft hangen.
37. Als je jezelf bent is het makkelijker om je grenzen te ontdekken en zul je er daardoor minder gauw overheen gaan. Denk b.v. aan een burn-out, overspannenheid, etc.
38. Als je iets drinkt dan is het vaak zo dat hoe warmer de drank is, des te sterker de smaak is. Zo zou het ook wel eens in het leven kunnen gaan. Hoe meer je jezelf bent, des te warmer ben je en des te meer proef je van het leven.
39. Hoe meer jij jezelf kunt zijn, des te beter is dat voor je lichaam en geest. Bekend is dat organen in ontspanning het beste functioneren en zo zou het ook wel eens met de geest kunnen zijn.
40. Hoe meer je jezelf bent, des te puurder kun je alles ervaren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld helemaal blij zijn met optisch niets en zo kan het een volwassene ook vergaan: Je hebt dan amper een reden meer nodig om blij te zijn.
41. Als je jezelf bent en kent en in het verlengde daarvan geaccepteerd hebt, dan ben je ook niet meer afhankelijk van bevestiging door anderen. Dan heb je genoeg aan jezelf.
42. Hoe meer je jezelf bent en daardoor bewuster en nederiger (niemand is perfect) des te groter kun je het leven ervaren. Dit volgens het principe: Het kleinste land ter wereld heeft het meeste buitenland.
43. Als je jezelf bent geef je het goede voorbeeld. Ik doel hier vooral op het effect van het gedrag van ouders op hun kinderen.
44. De kans is kleiner dat je snel uitvalt naar iemand omdat je onvrede (frustratie) vrij snel in jezelf ontdekt.
45. Het zal je minder snel gebeuren dat je achteraf pas in de gaten hebt dat iets heel leuk was.
46. Ik zou geen enkele legitieme reden kunnen bedenken om je anders voor te doen dan je bent.
47. In de omgang met anderen verspil je minder energie, want je hoeft jezelf niet steeds in de gaten te houden.
48. Je zult minder snel in een wedstrijd met anderen terecht komen. Wie zichzelf is en kent en geaccepteerd heeft, hoeft tegenover anderen niets meer te bewijzen.
49. Als je jezelf bent en kent en op basis daarvan keuzes maakt, zul je hoogstwaarschijnlijk gemakkelijker de gevolgen kunnen accepteren, mochten ze tegenvallen.
50. Je zult minder haast hebben omdat je meer vrede kunt hebben met wat je nog gaat overkomen. De drang en onrust om iets te willen en bewijzen, kan dan naar de achtergrond verdwijnen.
51. Dankzij jezelf zijn en daarna zelfkennis, kun je sneller fouten van jezelf en anderen (zij zijn immers ook niet perfect) accepteren. Daarnaast heb je ook meer begrip voor anderen.
52. Je loopt niet het risico dat, als je jezelf jaren lang en in veel situaties geforceerd hebt, en dat door wat van reden ook niet meer waar kunt maken, mensen zich dan teleurgesteld en blijvend van je af zullen wenden.
53. Je zult minder materialistisch zijn. Omdat je dankzij zelfkennis en bewustzijn meer vrede kunt hebben in en met jezelf.
54. Je gaat geen “oneigenlijke” behoeften bevredigen. Als je dat wel doet loop je het risico dat je ondanks je inzet een leegte blijft ervaren.
55. Iemand die zichzelf is presteert naar vermogen en niet naar verwachtingen en dat verschil kan pijnlijk zijn. Je doet dan wat je kunt en niet wat je kon.
56. De kortste weg naar een ander loopt altijd via jezelf.
57. Wie dankzij zelfkennis zelfbewust is, meet niet aan de omstandigheden af of hij geslaagd is of niet.
58. Wie altijd zichzelf is kan amper falen, want als iets je niet lukt, was het niet voor je weggelegd. Bij geforceerd gedrag zul je dat moeilijker te weten komen.
59. Wie via zelfkennis zelfbewust is, bepaalt grotendeels zelf wat hij wil en laat dat niet van anderen afhangen.
60. Wie zichzelf is zal veelal reageren, voordat hij in de positie komt dat hij zich af moet reageren.
61. Wie zichzelf is en kent kijkt vaker naar zijn in plaats van de mogelijkheden.
62. Wie zichzelf is kan er eerlijker voor uit te komen als iets hem niet duidelijk is. Dat kan beschamende situaties voorkomen.
63. Wie zichzelf trouw blijft maakt iets van de omstandigheden, voordat ze iets van hem maken.
64. Iemand die zichzelf is zal zich niet gauw in één richting verliezen. Hij kent immers zijn andere kanten, want die heeft ieder mens.
65. Wie zichzelf is en zichzelf geaccepteerd heeft zal zich niet gauw vergelijken met een ander, en dat kan veel ellende voorkomen.
66. Wie zichzelf is kan het minder snel gebeuren dat hij heel lang boos is. Hij probeert zijn boosheid immers zoveel mogelijk te uiten in de situatie waarin deze ontstaan is. Als dat echter niet (meer) mogelijk is, zal hij zijn boosheid sneller een plaats kunnen geven.
67. Wie zichzelf is heeft gauw genoeg. Hij zal zich niet gauw verliezen in overdaad.
68. Als jij je moet forceren om iemand te plezieren loop je het risico dat je dat de rest van de relatie moet blijven doen. De vraag is: Als iemand je niet accepteert zoals je bent, wat moet je dan met die ander?
69. Je loopt minder het risico dat je warm probeert te doen, maar koud overkomt.
70. Als je altijd jezelf bent hoef je niet constant bij te houden, hoe je ook al weer in een bepaalde omgeving (werk, buurt, vrienden, sportclub, familie, etc.) je “moet” gedragen.
71. Als jij je onnatuurlijk gedraagt, is het wellicht verstandig je af te vragen, wat je er eigenlijk mee wilt bereiken. En mocht je dat bereiken, wat je dan wil, want de leugen zal hoogstwaarschijnlijk in stand moeten worden gehouden.
72. De kans dat mensen jaloers zijn op je succes is groter als je dat bereikt hebt door onecht te zijn.
73. Als je jezelf niet bent loop je het risico dat je mensen sneller uitdaagt met alle eventuele vervelende consequenties van dien.
74. Als je jezelf groter maakt dan je bent zit de kans erin dat je dat steeds weer waar moet maken. Als jij je blijvend moet forceren loop je het risico dat je struikelt.
75. Als jij je onecht gedraagt en je kleiner maakt dan je bent kan het je gebeuren dat mensen je later de ruimte die je verdient en nodig hebt niet meer bieden. Dat kan letterlijk een benauwende ervaring zijn die je beter kunt voorkomen.
76. Bij zelfbewustzijn is je zelfvertrouwen gefundeerd op jezelf en niet op omstandigheden welke gunstig waren en die zich later tegen je kunnen keren.
77. Als je jezelf bent zullen mensen niet alleen achter je aanlopen om wat (functie/positie) je bent, maar ook om wie je bent.
78. Hoe langer je volhardt in onnatuurlijk gedrag des te langer is de weg terug.
79. Je loopt niet het risico dat je tegelijkertijd twee mensen ontmoet die je kent uit zeer verschillende milieus, en je in een soort van spagaat terecht komt omdat jij je geen houding weet te geven, zonder een van de twee op een onplezierige manier te verbazen.
80. Jezelf zijn verrijkt je geestelijk en dat zou wel eens blijvend kunnen zijn. Als je sterft verlies je immers al het materiele. Geestelijke (lessen/louteringen) bagage houd je wellicht over aan dit leven en het lijkt me dan ook beter je daar op te concentreren.
81. Als je jezelf bent en je stelt mensen teleur is dat je amper te verwijten en dat is het wel als je een ander probeert te zijn. Het verschil in beleving tussen deze twee zou je –ironisch genoeg- immens kunnen noemen. Dat iemand zichzelf is, kun je hem immers slecht verwijten. Dat kun je wel als deze toneel meent te moeten spelen en je dus eigenlijk bedriegt.
82. Als je jezelf bent is de kans groter dat jij jezelf ’s avonds recht in de ogen kunt kijken. Dat zou wel eens waardevoller kunnen zijn, dan dat je anderen recht in de ogen kunt lijken omdat je jezelf geweld aan gedaan hebt.
83. Van wie altijd zichzelf is wordt het vaak gemakkelijker geaccepteerd als hij een keer in een mindere stemming is.
84. Hoe meer je jezelf bent, des te makkelijker zou de dood wel eens kunnen zijn. Je hoeft immers geen extra “kleren”uit te trekken.
85. Als je jezelf bent in het leven vecht je veelal voor jezelf, in plaats van tegen jezelf, en dat laatste kan veel problemen geven.
86. Wie terugvalt of teruggeworpen wordt zal als hij altijd zichzelf geweest is, minder ver achterop raken bij zichzelf.
87. Hoe meer je jezelf bent, des te makkelijker kun je tegenslagen verwerken. Tevens houd je in een dergelijk geval waarschijnlijk meer ruimte over voor andere dingen die wel plezierig zijn.
88. Als je jezelf niet bent ontken jij je eigen waarde. Je weigert daarmee het cadeau van de Schepper, Moeder Natuur of je voorouders (dat ligt er aan hoe je in het leven staat) aan en uit te pakken en dat lijkt me een actie welke niet van dankbaarheid getuigt.

Tot slot is het belangrijk dat je jezelf bent in die mate dat je anderen geen overlast bezorgt. Dit laatste is niet altijd makkelijk in praktijk te brengen. Het vergt niet allen wederzijds respect, maar bij beide partijen tact, inlevingsvermogen, begrip en redelijkheid. Het zal vaak een kwestie van geven en nemen zijn. En ook daarbij is het belangrijk dat jij jezelf bent en dat is dan gelijk de laatste reden(89) die ik je geef om zo veel mogelijk jezelf te zijn.





Website:
geestelijkafvallen
Advertentie:Aangeboden
Levering:Ophalen of verzenden
Voorwaarde:Gratis
Prijs:€ 0,00
Datum:01-01-2022
Gezien:705
Naam:Matswerk
Telefoon:
Woonplaats:Epe
Provincie:Gelderland
Actief vanaf:05-02-2020
Hoogste bod:Nog geen bod



© 2024 SnuffelBeurs | Onderdeel van Alles over Scheveningen | Contact